INGEN TRENING ELLER LUFTING PÅ KLUBBENS OMRÅDE

Vi stenger klubben for trening og lufting på klubbens område!
Gir beskjed når stengingen opphører eller ny informasjon foreligger.
Om spørsmål - ta gjerne kontakt med meg på tlf 47234410.

 

Mvh,
Tone
Leder for Orkdal Hundeklubb

 

20190909_173900

 


 

NKK innstiller alle arrangementer 9. – 16. september i forbindelse med utbrudd av alvorlig sykdom


HS innstiller alle terminfestede arrangementer fra og med dags dato og frem til og med mandag 16.september 2019. Det vil bli tatt en ny vurdering og gjort et nytt vedtak på senere tidspunkt for arrangementer etter 16. september.

Hovedstyret beslutter å ikke sende norsk landslag til mesterskap i utlandet inntil videre.

Hovedstyret anbefaler at norske hunder ikke deltar på hundeutstillinger og prøver mv i utlandet inntil videre.

Bakgrunn:
Mattilsynet var i dag kl 13.00 vertskap for møte med det de kaller «næringen» - dvs de sentrale aktørene i saken, blant andre Mattilsynet selv, Veterinærinstituttet, NJFF, ulike veterinæraktører, NKK.

På dette møtet kom det tydelig frem at det jobbes med en rekke ulike mulige årsaker til det som nå skjer.

Det arbeides etter avkrefte/bekrefte metodikken – dvs at man tar for seg en og en mulighet årsak, og får avkrefte eller bekreftet denne. Dette er/ kan være tidkrevende arbeid.

Det kan være slik at man kan bekrefte årsaken raskt, men det kan også være slik at man må arbeide seg gjennom en lang rekke mulige årsaker og fortløpende avkrefte disse. Dette vil med andre ord kunne ta tid.

Det må tas høyde for at man ikke kan komme med konklusjoner på årsak i løpet av inneværende uke heller, det kan også ta enda lenger tid enn det.

På bakgrunn av dette bør NKK fortsatt ta høyde for Worst case- at årsaken til dette er smittsomt hunder imellom, og ta våre beslutninger ut fra det.

NKK har mottatt flere henvendelser fra både FCI, nordiske og europeiske kennelklubber om deltakelse fra norske hunder på utstillinger, prøver, landslag mv. Det er uro hos hundeeiere og arrangører i utlandet knyttet til situasjonen.

Praktisk konsekvens og gjennomføring
NKK administrasjonen vil legge inn innstillinger på samtlige arrangementer i terminlisten/fagsystemet. Arrangører som ønsker å flytte arrangementet frem i tid må varsle dette til utstilling@nkk.no.

Arrangørene må selv gi informasjon direkte til påmeldte deltakere om innstillingen av sitt arrangement. Se informasjon vedr. evt. bruk av force majeure-prinsippet vedlagt. Denne informasjonen er også publisert på NKKs nettsider.

Når det gjelder praktiske forhold rundt evt. tilbakebetaling, aktivitetsavgift, IT-avgift mv vil vi komme med nærmere informasjon i løpet av denne uken.

Vedlagt følger juridisk grunnlag for arrangørenes anledning til å benytte force majeure-prinsippet ved avlysning av arrangementer i forbindelse med det pågående sykdomsutbruddet.

Norsk Kennel Klub understreker at det er opp til den enkelte arrangør hvorvidt man ønsker å benytte seg av force majeure-prinsippet. Dersom man velger å gjøre dette er det viktig med god varsling til deltakerne for at prinsippet skal kunne benyttes, se betenkning.

Vi ber om at deltakerinformasjon om innstillingen inklusive evt. informasjon om force majeure sendes med kopi til utstilling@nkk.no.

 

Med vennlig hilsen,
Cecilie Holgersen
Avdelingsleder marked og kommunikasjon
mobil: 41541143, e-post: cecilie.holgersen@nkk.no

 


 

Oppdatert informasjon til klubber, forbund og regioner

ALVORLIG SYKDOM ER PÅVIST HOS FLERE HUNDER OVER HELE LANDET.

Vi sendte onsdag informasjon om sykdomsutbrudd. Vi har siden fulgt saken tett og oppdaterer nettsiden www.nkk.no/alvorligsykdom [1] fortløpende med ny informasjon. Vi har kontakt med Veterinærinstituttet og Mattilsynet for informasjonsflyt.

Også innlegg på våre Facebooksider oppdateres fortløpende med ny informasjon og inneholder en rekke spørsmål og svar om situasjonen.

I SKRIVENDE STUND HAR VI NETTOPP FÅTT INN OBDUKSJONSRESULTATER FRA DE FØRSTE OBDUKSJONENE PÅ VETERINÆRINSTITUTTET. DISSE UTELUKKER SALMONELLA OG ROTTEGIFT/SPESIFIKK FORGIFTNING.

  • Obduksjon av de tre første hundene viser tydelige tegn på alvorlig tarmsykdom. Patologene observerte en svært blodig tarmbetennelse, og har eliminert de vanligste årsakene til blodig tarmbetennelse, som for eksempel en salmonellainfeksjon.
  • Basert på de første obduksjonene av døde hunder vil Veterinærinstituttet utelukke rottegift og lignende spesifikke forgiftninger som mulig dødsårsak. De obduserte hundene har ikke indre skader som vil være forenlig med slik forgiftning. Denne utelukkelsen omfatter ikke alle typer toksiner som eksempelvis kan forekomme naturlig.


VÅRE RÅD TIL HUNDEEIERE ER I TRÅD MED MATTILSYNETS ANBEFALINGER:

  • Begrens nærkontakten mellom hunder.
  • Når hunder luftes bør de ikke få hilse på hundene de møter på veien eller i parken.
  • Hunder som viser sykdomstegn bør raskt tas med til veterinær.
  • Hundeeiere bør følge de rutinene for vaksinering som veterinæren anbefaler.
  • Ansamling av hunder på dressurkurs, utstillinger, jaktprøver og liknende, bør unngås eller gjennomføres på en slik måte at kontakten mellom hundene begrenses.


NKK valgte 5. september å anbefale klubber og forbund med arrangementer 6.-8. september å avlyse disse med bakgrunn i den uavklarte situasjonen. Avlyste arrangementer ligger på nettsiden linket til over.


Når det gjelder neste ukes og senere arrangementer vil vi komme med en ny anbefaling over helgen når flere resultater fra Veterinærinstituttets undersøkelser foreligger. Dette gjelder også bl.a. NKK Rogaland neste helg.

Hovedstyret vil ha et ekstraordinært telefon-styremøte i ettermiddag kl 16 for å se på flere elementer i den oppståtte situasjonen.


Med vennlig hilsen

Cecilie Holgersen
Avdelingsleder marked og kommunikasjon
mobil: 41541143, e-post: cecilie.holgersen@nkk.no

 


 

VIKTIG INFORMASJON TIL KLUBBER, FORBUND OG REGIONER

Alvorlig sykdom er påvist hos flere hunder i Oslo-området.

Se artikkel på Norsk Kennel Klubs nettsider her:

https://www.nkk.no/aktuelt/alvorlig-sykdom-er-pavist-hos-flere-hunder-i-oslo-omradet-article159244-985.html


Artikkelen oppdateres fortløpende.

Mattilsynet anbefaler i sin uttalelse - ut fra dagens situasjon - at ansamling av hunder på dressurkurs, utstillinger, jaktprøver og liknende, bør unngås eller gjennomføres på en slik måte at kontakten mellom hundene begrenses.

Mattilsynet håper videre å ha mer informasjon innen fredag denne uken.
Følg med på våre nettsider.


Med vennlig hilsen

Cecilie Holgersen
Avdelingsleder marked og kommunikasjon
mobil: 41541143, e-post: cecilie.holgersen@nkk.no

VELKOMMEN TIL ORKDAL HUNDEKLUBB

velkommenohk

NYE KURS HØSTEN 2019

nye kurs ohk

Nye kurs satt opp til høsten 2019. Se kurssiden for mer informasjon.

SISTE NYTT FRA KLUBBEN

Sist oppdatert: 19.09.2019

 

Nye utelys
Klubbens kule karer har montert nye utelys på klubben! Til tross for ingen aktivitet på klubben, så er det i det minste noe som skjer i mellomtiden. Nå kan vi trene til de sene timene når høst- og vintermørket kommer sigende uten problemer! 

 

ALL AKTIVITET PÅ KLUBBEN AVLYSES INNTIL VIDERE
(DENNE MELDINGEN GJELDER INNTIL NY BESKJED BLIR GITT) 

Grunnet påvist alvorlig sykdom hos flere hunder i Norge, anbefaler veterinærer og NKK å unngå alle ansamlinger av hunder, som eksempelvis treninger, utstillinger og lignende. Derfor stenges klubben for trening og lufting. Avvent ny beskjed om når stengningen opphører eller ny beskjed foreligger. Klikk her for å komme til artikkelen på NKK sine sider, den oppdateres fortløpende. 

 

RALLYLYDIGHETSSTEVNET 14.-15.09 AVLYST 
Etter anbefalinger fra NKK avlyses rallystevnet til helgen.

 

Orkdalskløven bronsemerket avholdt 01.09.2019 
17 hunder deltok på klubbens aller første arrangement av Orkdalskløven! Neste år arrangeres ny tur for bronsemerket, samt de som nå tok bronsemerket har anledning for å ta sølvmerket. Har du lyst å trene hunden din til å gå med kløv? Ta en titt på siden til kløvgruppa.

 

Nye kurs
Nye kurs for høsten ligger ute på kurssiden og er lagt til i kalenderen. Finner du noe som frister? Meld deg på allerede i dag for å sikre deg plass.

 

Selge/kjøpe/bytte/gi bort-dag
9. september 2019
UTSATT
Mandag 9. september skulle klubben arrangere en selge/kjøpe/bytte/gi bort-dag. Dette arrangementet blir utsatt på ubestemt tid grunnet dødelig hundesykdom som herjer i landet. Se arrangementet på Facebook for mer informasjon.

KALENDER

 december 2018 
1lör
2sön
3mån
4tis
5ons
» Temakveld Førstehjelp
6tor
7fre
8lör
9sön
10mån
11tis
12ons
13tor
14fre
15lör
16sön
» Julegavefeltsøk
17mån
18tis
19ons
20tor
21fre
22lör
23sön
24mån
25tis
26ons
27tor
28fre
29lör
30sön
31mån