BRUKS

Brukstreninger foregår på onsdager fra kl. 18:00.

Kontaktperson: Torill Ustad

Brukstreningene har ofte bestått av blodspor, da det er dette de fleste deltakerne ønsker. Torill, som har hovedansvar for treningene, brenner mest for bruksprogrammet til NKK. OHK holder gjerne kurs dersom noen ønsker å lære. Bruks er en tredelt konkurranseform som er inndelt i 4 klasser (vanskelighetsgrader). Den består av en lydighetsdel, et feltsøk og et spor eller rundering. Runderingstrening krever at vi er minst 4 stykker, og at vi er på et område fritatt for båndtvang, eventuelt utenfor båndtvangsperioden. I vårt distrikt vil det si at trening må foregå etter 20. august og fram til snøen kommer. Det vil si vi har en forholdsvis kort sesong. Sist høst (etter 20. august) besto treningene våre av feltsøk, da det var flere som ønsket å trene på dette. Treningene kommer til å starte igjen så snart snøen er borte i marka. Da vil det bli sportrening. Er det noen som helst vil gå blodspor så er dette også mulig. Da er det bare å ta med seg blod/skank, så hjelper vi hverandre.

Det forutsetter at deltakerne har en viss basiskunnskap for å delta på treningene. Treningskveldene skal fungere som trening for alle, og ikke som kurskvelder. Klubben planlegger flere blodsporkurs i løpet av sesongen. Torill har vært i kontakt med Linda Lynum, som kommer til OHK for å holde blodsporkurs i august 2019. Hun har i flere år deltatt på retrieverlandslaget i blodspor, og har også vunnet NM i blodspor. Håper hun kan være en stor inspirasjonskilde for oss. Kan være at vi må etablere en egen blodsporgruppe dersom engasjementet blir stort nok. Vi får se an oppmøtet fremover.

Alle som er nysgjerrige eller lurer på hva vi holder på med på treningene er selvfølgelig velkommen til å være med å se på.

Nyttig lesning

NKK sitt regelverk til bruks

NKK sitt regelverk til blodspor

Følg oss på Facebook