MILJØTRENING

Miljøtreningene foregår på mandager klokken 19:00-20:00.

 

Kontaktperson: Tone Thingstad, tlf 472 34 410

 

Treningene passer for alle hunder, valper som voksne. Vi har fokus på møtesituasjoner, underlagstrening, ro-trening, hverdagslydighet og fellesturer. Treningene holdes hele året (følger skoleåret, så ingen treninger i feriene), og verken regn eller snø stopper medlemmene fra å møte opp. I tilfeller med ekstremvær kan treningene avlyses, til hundens og eierens eget beste. Treningene foregår hovedsaklig oppe på klubbens uteareal og nærområdet rundt. 

 

Husk at miljøtreningene kan være krevende for unge hunder og hunder som aldri har vært på klubben før. Det er mye som foregår, mye nye lukter, mange forskjellige hunder og mennesker. Av og til kan det være nok å møte opp og trene ro-trening, sitt rolig med hunden og la den observere det som skjer. Du må  ikke være med på de arrangerte treningene. Det er fullt lov å komme og stå på utsiden av gjerdet med hunden din også, og for noen er selv det nok. 

 

Ettersom det er mye som foregår på og rundt miljøtreningene på klubben så anbefales det på det sterkeste å ha med skikkelig gode godbiter, og da snakker vi de besteste av de beste! Dette er for å motivere hunden din til trening, da alt for mange nye og uvante forstyrrelser kan gjøre den uinteressert i deg - da må du ha noe hunden virkelig vil jobbe for! Ta også med favorittleken til hunden i tillegg til godbitene (eller flere leker dersom hunden din er mer motivert av lek enn den er av godbiter) da det er lurt å ha flere ting man kan motivere med. 

 

På miljøtreningene er det ikke meningen at hundene skal hilse på hverandre. Man er ikke der for å sosialisere hundene sine i den forstand at de skal hilse og leke sammen. Man lærer blant annet hundene at man ikke alltid trenger å hilse på alle man ser. Det er også for egen sikkerhet at man har disse reglene, da ikke alle hunder synes det er like greit å hilse på andre hunder. Derfor anbefales det at man bruker et vanlig leiebånd og ikke Flexi-bånd for å ha mest mulig kontroll på egen hund. 

 

Ta med: Godbiter (de aller beste!) og en leke hunden er glad i

Unngå: Flexi-bånd og at hundene hilser på hverandre

 

Følg oss på Facebook

Klikk her for å komme til klubbens Facebookside for miljøtreninger 

VIDEO FRA MILJØTRENING

BILDER FRA MILJØTRENINGER