ORKDALSKLØVEN BRONSEMERKET 2019

Dette var den aller første gangen Orkdal hundeklubb arrangerte bronsemerket i kløv. Kløvgruppa, som trener på å gå turer med (eller uten) kløv er relativt nyoppstartet på klubben, men har allerede skapt stort engasjement blant klubbens medlemmer. Og det fine med det er at alle hunder kan være med! 

 

Orkdalskløven bronsemerket ble avholdt 1/9-19. Oppmøte var kl. 12:00 på Asbøllsaga. Turen var på 10 km tur/retur. Testtur av løypa ble avholdt en ukes tid i forveien, samt deler av løypa har blitt brukt som treningstur til kløvgruppa.

 

_DSC0346Fra testturen av løypa

 

17 hunder deltok på klubbens aller første arrangement av Orkdalskløven bronsemerket. 14 hunder med kløv og 3 hunder uten kløv.

 

Utdeling av kløvmerket, diplom og markering foregikk på Orkdal Hundeklubb mandag 2/9-19 kl. 20:00. 

 

_DSC0451Utdeling av kløvmerket 

 

_DSC0396-2

 


 

Regler

Orkdal hundeklubb har utarbeidet egne regler for kløvtester med utgangspunkt i Norsk Polarhundklubb og Norsk Berner Sennenhundklubb sine kriterier.

 

Orkdalskløven bronsemerket

Vekt på kløv: 15% av kroppsvekten på hunden.

Eksempel: 25 kilo hund må ha kløv på 3,75 kg.

Lengte på tur: Minimum 10 kilometer (dagstur).

Minimumsalder på hund: 24 mnd (2 år).

 

For deltakelse på kløvtest er det krav om at hunden er minimum 24 måneder og trent til å gå med kløv. Det er videre krav om at hunden er fri for skader og ellers er i god nok form til å kunne gjennomføre testen. Hunden og kløven kan veies før start og ved slutt av testen av representant fra Orkdal Hundeklubb på de arrangementene det lar seg gjøre.  

 

Prøveleder er John Gunnar Elshaug (mobil 952 22 816).

 

Prøveleder har myndighet til å avbryte testen for ekvipasjer som ikke er i god nok form til å gjennomføre testen.

BILDER FRA ORKDALSKLØVEN BRONSEMERKET 01.09.2019

Orkdalskløven er i gang!Ut på tur, aldri sur.Man fikk gå i eget tempo. Stor vei gjorde det enkelt å holde god avstand mellom ekvipasjene.Så moro er det med kløv! (Ikke noe problem å miste båndet når innkallinga sitter!) Klesbytte må til når man plutselig gikk fra regn til knallsol.
På vei inn i finværet.Vel fremme ved snuplassen. 5 km unnagjort! Pause og avslapning for store og små.Tina Bonnie og ReidarTina Bonnie og ReidarMan trenger ikke bære kløv for å være med på verken treningsturene eller selve kløvmerketurene. Perle og Albert var begge med som turhunder.
Kaplan smiler til kamera!Litt kos må til.En suss er heller ikke å forakte.KiraMax
MaxAineAineLykkeLykke
EnyaEnya og LykkeEnya og LykkeFrostFrost
FlokiFlokiLexieLexieMax
MaxIconPerlePerlePerle og Albert
ZitaZitaPå tur tilbake.Vel gjennomført tur og bestått bronsemerke i kløv på hele denne gjengen! Fotografen, her representert ved hundene i pysjamas, var også med på turen.